Kategori | Anvendelsesmuligheder | Resultater/fordele |
Kød/fjerkræ færdigt tilberedt forkogt kølet/frosset kød | Kød på køl eller frys (forarbejdet eller dybfrost) | - Maillard-reaktion, naturlig brunfarvning
- holder kødet saftigt og mørt
- understreger kødets egen kraftige smag
|
Kebab | - Maillard-reaktion, naturligt bryggerihjælpemiddel
- understreger kødets egen kraftige smag
- karamelaroma fremkalder let grillsmag
|
Tørret oksekød (beef jerky) | - giver en flot nøddebrun farve
- undertrykker uønskede lugte og understreger behagelige dufte
- særdeles alsidig, ideel til at skabe nye smagsoplevelser
|
Oksekødssuppe oksekødsbouillon | - forstærker oksebouillonens smag
- giver smagen optimale betingelser for at udvikle sig
- smager som efter mange timers kogning
- aromaforstadie til flere andre smagskomponenter
|
Kødboller, frikadeller hakkebøffer, burgerbøffer | - Maillard-reaktion
- understreger kødets egen kraftige smag
|
Skinke | - understreger kødets egen kraftige smag
- saltreduceret alternativ
|
Fisk/alt godt fra havet | Lakserogn | - undertrykker uønskede lugte
- velafbalanceret smag
- forlænger holdbarheden
|
Marineret laks | - undertrykker uønskede lugte
- velafbalanceret smag
- forlænger holdbarheden
|
Kølet og dybfrossen fisk/alt godt fra havet (krydret) | - undertrykker uønskede lugte
|
Asiatisk mad og mad fra andre lande forkogt kølet/dybfrosset kød | Kartoffelchips krydderiblanding til dybfrosne kartoffelchips | - saltreduceret alternativ
- særdeles alsidig, ideel til at skabe nye smagsoplevelser
- smeltbar, fremhæver den kraftige smag
|
Suppe bouillon | - giver smagen optimale betingelser for at udvikle sig
- smager som efter mange timers kogning
- aromaforstadie
|
Salatdressing | - eksotisk smag
- virker syrereducerende
- virker syrereducerende/bakteriostatisk
|
BBQ-sauce steaksauce | |
Dip til retter med fjerkræ | |
Wok sauce | - eksotisk smag
- aromaudvikling ved opvarmning
|